İçeriğe geç

Özel Hastanede Spiral Taktırmak Ne Kadar

Spiral ücreti ne kadar?

Rahim içi spirallerin fiyatları kullanılan spiralin türüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin ithal bir ürün olduğu için inci spiral olan Gynefix spiralinin fiyatı 7000 TL ile 10000 TL arasında değişirken, hormonal spiralin fiyatları biraz daha düşük olabilir.

Ücretsiz spiral nerede takılır?

Aile hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri ​​dikkate alınarak yöntemler kullanılacaktır. Bu yöntemler arasında; hap, kondom, rahim içi araç (RİA) Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Devlette spiral ücretli mi?

Türkiye’de bazı doğum kontrol yöntemleri sağlık sigortası kapsamında kamu ve özel hastanelerde ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Ancak hormonal RİA’lar bakır RİA’lardan daha pahalı olduğundan sigorta kapsamında değildir ve ücretsiz kullanılmamaktadır.

Özel hastanelerde spiral takılır mı?

Bu nedenle hastanelerde, uzman muayenehanelerinde veya kliniklerde takılmalıdır. Aile planlaması merkezlerinde de takılabilir. RİA takıldıktan sonraki ilk birkaç gün içinde ağrı ve kramplar meydana gelebilir.

Özel hastanede spiral nasıl takılır?

RİA prosedürü, hastanın mikroplara maruz kalmasını önlemek için hastaneler, tıbbi merkezler, klinikler veya ayakta tedavi klinikleri gibi steril ortamlarda yapılmalıdır. T şeklinde bir cihazın serviksteki ince bir tüpten geçirilmesi ve uterusa yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir.

En iyi spiral hangisi?

Hormonlu RİA’nın koruyucu etkisi bakırlı RİA’dan daha fazladır. Bakırlı RİA ile %3-5 oranında gebelik oranı oluşabilir. Bunun başlıca nedeni yanlış yerleştirilmiş ve yerinden oynamış RİA’lardır. Hormonlu RİA’nın koruyuculuğu neredeyse %100’dür.

Spiral adetin kaçıncı günü takılır?

Servikal RİA açık olduğundan adet döngüsünün ilk günlerinde veya adet döneminin sonunda takılabilir. Gebelik riski yoksa adetin herhangi bir gününde işlem yapılabilir. Kişi doğumdan sonra RİA kullanmak istiyorsa doğumdan sonra en az 6 hafta geçmesi önerilir.

Spiral taktırmak can acıtır mı?

Spiral aplikatör yardımıyla rahim içine güvenli bir şekilde yerleştirilir ve bu işlem sadece 5-15 dakika sürer. RİA takılması çok ağrılı bir işlem değildir. İşlemden önce ağrı kesici veya lokal anestezi rutin olarak gerekli değildir.

Spiral kime takılmaz?

RİA kimlere takılmamalıdır? Kalp kapakçığı sorunları olan kişilere önerilmez. Doğuştan rahim sorunları olan veya çift rahim, küçük ve kısa rahim, rahim içi miyom veya servikal stenoz gibi sonradan oluşan yapısal anormallikleri olan kişilere uygulanmaz.

Spiral varken hangi pozisyonlar tehlikeli?

RİA’dan sonra cinsel ilişkide kullanabileceğiniz pozisyonlar konusunda hiçbir kısıtlama yoktur. Hiçbir pozisyon tehlikeli değildir.

Sağlık ocağında spiral ücretli mi?

Sağlık ocağı, devlet hastanesi, aile hekimliği polikliniği veya aile sağlığı ve planlama merkezinde RİA takılması için herhangi bir ücret alınmaz.

Spiral ipi koparsa hamile kalınır mı?

RİA kordonu koparsa hamile kalabilir misiniz? RİA kordonu kopsa ve kayma olmasa bile yine de koruma sağlar. Bu durumda hamile kalma riskiniz artmaz.

Özelde spiral taktırmak ne kadar?

RİA takmanın fiyatı RİA’nın türüne göre değişmektedir. Normal RİA takmanın ücreti 250 TL civarında iken, hormonal RİA takmanın ücreti 750 TL – 1300 TL civarındadır.

Ağır kaldırınca spiral kayar mı?

Ağır ağırlık kaldıran kadınlarda karın içi basıncının artması doğal olarak rahim içi basıncının artmasına neden olur. Bu durumlarda RİA’nın kayma riski doğal olarak artar.

Spiral takıldıktan sonra korunmaya gerek var mı?

Hormonlu spiral hem mekanik hem de hormonal etkiler kullandığı için, bizim için mevcut olan en etkili kalıcı olmayan kontrasepsiyon yöntemidir. Spiral takıldıktan sonra, diğer yöntemlerden korunmaya gerek yoktur.

Sağlık ocağı spiral takıyor mu?

AİLE PLANLAMASI Bu yöntemler arasında: hap, kondom, rahim içi araç (RİA) Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz olarak kullanılmaktadır. RİA’sı çıkartılan hastalarımız istedikleri zaman çıkartabilirler. Aile planlamasının amacı: Ailelerin çocuk sahibi olmasını engellemek veya çocuk sayısını sınırlamak değildir.

10 yıllık spiral ne zaman çıkar?

Klasik bakırlı spiral tercih edildiğinde spirallerin ömrü 10 yıl, hormonal spiral tercih edildiğinde ise 3 yıldır.

Spiral taktırmak için adetli olmak şart mı?

RİA’nın takılma zamanı kadının ihtiyaçlarına ve gebelik durumuna göre değişir. Servikal RİA açık olduğundan adet döngüsünün ilk günlerinde veya adet döneminin sonunda takılabilir. Gebelik riski yoksa adetin herhangi bir gününde işlem yapılabilir.

Spiral ömrü ne kadardır?

Her ikisinin de uterusa girdikten sonra T şeklinde açılan plastik kolları vardır. Her ikisi de benzer etkililiğe sahip olsa da, türüne bağlı olarak 5 ila 10 yıl arasında sürebilir ve koruma sağlayabilir. RİA türleri farklı sürelerde gebeliğe karşı koruma sağlasa da, herhangi bir zamanda çıkarılabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir