İçeriğe geç

Müsayit Nasıl Yazılır Tdk

Müsayit nasıl yazılır?

AVAILABLE KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “available” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım için uygun olmalıdır.

Müsaitim mi müsaitim mi?

TDK’nın güncel yazım kılavuzuna göre mevcut mu? Türkçe’de kullanılan birçok kelime telaffuz ve yazım farklılıklarından dolayı yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “mevcut”tur.

Müsait olduğumda nasıl yazılır?

TDK’ya göre “Mevcut” kelimesinin doğru yazımı Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde bu kelimenin doğru yazımı “Mevcut” olarak fark edilir. Bu bağlamda cümledeki kelimeye örnekler verilebilir. “Mevcut olduğumda seni arayacağım.” 15 Ocak 2022

Mütahit nasıl yazılır?

TDK’ya göre müteahhit kelimesinin doğru yazımı “Auftragnehmer”dir. Bu kelime aynı telaffuza ve yazıma sahiptir. Müteahhit kelimesini cümlede şu şekilde kullanmak mümkündür; Kardeşi uzun yıllardır inşaat müteahhidi olarak çalışmaktadır.

Muhteviyat nasıl yazılır TDK?

Dilimize Arapçadan gelen “içerik” kelimesi “içermek” fiilinden türemiştir. Contain, içermek, içermek, içermek anlamına gelirken, content, içindeki şey anlamına gelir. Bir şeyin içinde bulunan tüm unsurlara content denir. Ayrıca, aynı kelime bir kitabın konusu için de kullanılır.

Herkes nasıl yazılır TDK?

Every veya everyone? Her zaman yanlış yazılır. Kelimenin doğru yazımı every’dir, yani son harf s’dir.

Yalnış mı yanlış mı?

Yanlış kelimesi “yanlış” olarak yazılmalıdır. Birçok kişi bu kelimenin doğru yazımı için internette arama yapar. Yanlış kelimesi birçok kişi tarafından “yanlış” olarak yazılır. Ancak bu şekilde yazılması her zaman yanlış olarak kabul edilir.

Bende müsaitim nasıl yazılır?

TDK’ya göre “I” kelimesi ayrı yazılır. Bu yüzden bu kelimenin doğru yazımı ME TOO olmalıdır. Bu kelimedeki gibi deha anlamına gelen ekin doğru yazımı ayrı yazılır.

Miymişim nasıl yazılır?

Ayrıca Türkçe soruda inizamantekil-d’li’li sorusu benim geçmişimdi, öyle mi?

Baş köşe nasıl yazılır?

Bas kelimesiyle oluşturulmuş sıfat öbekleri: patron, başbakan, patron hanım, patron çavuş, patron işi, patron ödülü, patron doktor, patron hemşire, patron kahraman, sermaye, başkomutan, patron köşe, patron müfettiş, patron öğretmen, başparmak, patron güreşçi, başrol oyuncusu, patron savcı, patron yazar, vb.

İkisi de nasıl yazılır?

Hem şimdiki zaman hem de geçmiş zaman eklerini taşıyanlar yan yana yazılır.

Musade nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre, izin kelimesinin doğru yazımı “izin”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Önyargı nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Müçtehit nasıl yazılır?

Çekimlemetekilyalınmüçtehitbelirtmemüçtehidiyönelmemüçtehidebulunmamüçtehitte40 satır daha

Muhattap nasıl yazılır?

Diğer yazım biçimleri yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “addressee”dir. Doğru cümlede kullanın: Konuşmak, tartışmak veya iletişim kurmak için bir sohbet arkadaşına ihtiyaç vardır.

Müthis nasıl yazılır?

Doğru kullanımı büyüklük şeklinde olmalıdır.

Müçtehit nasıl yazılır?

Çekimlemetekilyalınmüçtehitbelirtmemüçtehidiyönelmemüçtehidebulunmamüçtehitte40 satır daha

Mümbit nasıl yazılır?

“Mumbit” kelimesi genellikle “land” veya “soil” kelimesiyle birlikte kullanılır. Bunun nedeni, mumbit kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde üretken olarak bildirilmesidir. Bu nedenle, verimli toprak veya verimli toprak, dilimizde uzun yıllardır sıklıkla anılmaktadır.

Mıymış nasıl yazılır?

Bir de Türkçe’deki şu soruya bakın: “di’li-d’li” geçmişten mi değil mi, yaptım mı yapmadım mı, geçmişim var mıydı yok muydu, yaptım mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir