Temanın tam adı nedir?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
Temanın adı ve görevi nedir?
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), 11 Eylül 1992’de İstanbul’da kurulan bir çevre vakfıdır. Temel amaçları arasında erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkları korumak yer almaktadır.
Temanın sahibi kimdir?
Liseyi bitirdikten sonra ailesinin örme giyim işini devraldı ve ülkenin en başarılı sanayi şirketlerinden biri haline getirdi. Karaca, Türkiye’ye ihracatta öncü olan bir şirkettir. Hayrettin Karaca’nın doğa sevgisi gençliğinde başladı. Ellili yaşlarında Türkiye’nin ilk özel ağaç bahçesini kurdu.
Kaç tane TEMA var?
TEMA Vakfı’nın gönüllü sayısı Türkiye’deki 50 ilin nüfusunu aşıyor. 81 ilde örgütlenen TEMA Vakfı’nın gönüllü sayısı ise 700.000’i geçiyor.
TEMA Vakfı kime hizmet ediyor?
TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etmek ve doğal kaynaklarımızı korumak için oluşturulmuş bir kamu hareketidir ve bugün 1 milyondan fazla gönüllüsü bulunmaktadır. Bu ülkelerde umut yaratıyoruz. Tüm doğal varlıklarımızı, özellikle de toprağımızı koruma çabalarımızı destekleyin.
Yaprak Dede kimdir?
Ali Nihat Gökyiğit, 23 Şubat 1925’te Artvin’de doğdu. Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği alanında yüksek öğrenimini tamamladı. Robert Kolej’den arkadaşı Feyyaz Berker ile birlikte daha sonra Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olacak Tekfen Holding’i kurdu.
Çekül Vakfı’nın amacı nedir?
ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı), ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur.
Temanın çalışma alanları nelerdir?
TEMA Vakfı erozyonla mücadele, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir bir yaşam biçimine ulaşma konusunda kararlıdır. Türkiye’nin doğasını koruma amacıyla ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.
Konu ve tema nedir?
Özne, konudan daha soyut özelliklere sahiptir. Ayrıca, özne daha somut ve elle tutulur şeyleri kapsayan bir kavram olarak bilinir. Bir eserin konusu, o eserin öznesi anlamına gelmez. İkisi farklı ve ayrı kavramlardır.
Hayrettin Karaca Türk mü?
Hayrettin Karaca (4 Nisan 1922, Bandırma – 20 Ocak 2020, İstanbul), Türk sanayici ve çevre aktivisti. Babası Örmeci Hocazade Halil Efendi, annesi Zehra Hanım olup ikisi de Kırım muhaciridir.
TEMA Vakfı gerçekten ağaç dikiyor mu?
Yani TEMA, Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte bağışları ağaca dönüştürmek için çalışıyor, bugün değil ama uzun zamandır. Evet, bu sefer TEMA’ya yapılan bağışlar (Vakfın işleyişi için gerekli zorunlu harcamalar hariç) Tarım ve Orman Bakanlığı’na aktarılıyor.
Deniz Ataç kimdir?
Deniz Ataç, Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bank’ta hazine ve pazarlama müdürü olarak çalıştı. En son olarak finans sektöründe İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.
Temanın açılımı nedir?
TEMA Vakfı, “Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı” olup, bundan çeyrek asır önce, 11 Eylül 1992’de Hayrettin KARACA ve Ahmet Nihat GÖKYİĞİT tarafından kuruldu.
Tema adı ne?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
Tema kaç yaşında?
TEMA Vakfı, henüz Türkiye’de çevre konusunun ne kamuoyunun ne de iş dünyasının gündeminde olmadığı bir dönemde, ülkenin önde gelen 30 işadamının desteğiyle, Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit önderliğinde 11 Eylül 1992’de kuruldu.
Tema nedir örnek?
Tema teriminin en basit ve en kısa tanımı, bir metinde ifade edilen düşünce veya görüştür. Tema, metinde daha genel ve nesnel bir yer kaplar. Örneğin; ölüm, sevgi, aşk ve ayrılık gibi kavramlara tema denir. Tema, somut olmaktan ziyade soyut bir şekilde ortaya çıkan bir kavramdır.
TEMA Vakfı resmi kurum mudur?
TEMA Vakfı, 326 bin gönüllünün çalıştığı bir sivil toplum kuruluşu olarak, Tüzüğünde yer alan ve son 15 yılda giderek kapsamlılaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir.
Temanın çalışma alanları nelerdir?
TEMA Vakfı erozyonla mücadele, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir bir yaşam biçimine ulaşma konusunda kararlıdır. Türkiye’nin doğasını koruma amacıyla ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.
TEMA Vakfı ne yapmıştır?
Amaçlarımız; Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek, tehlikeye karşı farkındalık yaratmak, toprağı korumak, koruyucu çözümler geliştirmek, yeniden ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin başarılı bir ulusal politika haline gelmesini sağlamaktır.